
اظهارنامه مالیاتی
اظهارنامه مالیاتی | در هر شغل و کسبوکاری که حضور دارید، باید مالیاتی براساس درآمد پرداخت کنید. هر شرکتی بر اساس درآمد خالص خود، باید مبلغی را بهعنوان مالیات بپردازد. اداره مالیات کشور، بر اساس برخی اسناد و مدارک، میزان سود، درآمد و مالیات کسبوکارها را مشخص میکند. این اسناد و مدارک در قالب اظهار نامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی کشور ارائه میشوند. در صورتی که اظهارنامه به درستی تنظیم نشده باشد، کسبوکار دچار مشکلات متعدد خواهد شد.
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اظهارنامه مالیاتی یک سند قانونی است که در آن اطلاعات مالی و درآمدهای یک شخص حقیقی یا حقوقی ثبت میشود. این اطلاعات شامل درآمدها، هزینهها، سود و زیان، و سایر جزئیات مالی است که باید به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود. هدف اصلی اظهارنامه مالیاتی، تعیین میزان مالیات قابل پرداخت بر اساس درآمد و فعالیتهای اقتصادی است.
اظهارنامه مالیاتی
چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند؟
بر اساس قوانین مالیاتی ایران، افراد حقیقی و حقوقی که درآمد مشمول مالیات دارند، موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند. این گروهها شامل:
• کلیه اشخاص حقیقی که در ایران مشغول به فعالیت هستند و معاف از مالیات نیستند.
• کلیه اشخاص حقوقی که در ایران مشغول به فعالیت هستند و معاف از مالیات نیستند.
• کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند و درآمد آنها از داخل ایران است.
• کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که خارج از کشور اقامت دارند ولی درآمد آنها از فعالیتهای داخل ایران است.
• کلیه اتباع غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در ایران درآمد دارند، مشمول مالیات هستند.
گروه مشاوران مالی و اداری روناک
نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی حقیقی
اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل آزاد، آن دسته از مودیان مالیاتی به حساب میآیند که به صورت انفرادی و یا شریکی به کار تولید و یا عرضه کالا و انواع خدمات مشغول هستند. در ابتدا باید گروهبندی مودیان را بررسی کنید و ببینید که در کدام گروه از مشاغل قرار میگیرید.
مرحله اول : اقدامات اولیه و آمادهسازی اسناد و مدارک
مرحله دوم : تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی یا فرم تبصره ماده 100 ارسال میشود. پس از آن باید منتظر مانده تا مبلغ مالیات تعیین شود.
مرحله سوم : سپس به سایت tax.gov.irمیروید و در بخش پرداخت مالیات، مبلغ مالیات را بهصورت اینترنتی پرداخت میکنید.
مرحله چهارم : نسخه چاپی اظهارنامه تأیید شده را برای بایگانی چاپ میکنید و نگه میدارید تا در اظهارنامههای بعدی از آن استفاده کنید.
اظهارنامه مالیاتی یکی از مدارکی است که در حسابرسی بیمه مورد استفاده بازرسان تامین اجتماعی قرار میگیرد.
نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی حقوقی
بر اساس ماده 110 ق.م.م، تمامی شرکتها و اشخاص حقوقی موظف هستند تا اظهارنامه، ترازنامه، حساب سود و تمام زیان متکی به همراه دفاتر و اسناد و مدارک خود را را در کنار فهرست هویت شرکا، کلیه سهامداران و تعداد سهام هر یک از آنها را در مهلت تعیین شده برای سازمان مالیاتی ارسال نمایند.
تمامی این اسناد باید در اظهار نامه مالیاتی درج و ارسال شود. گزارش عملکرد بخشهای مختلفی دارد که باید تکمیل شوند. ترازنامه مهمترین بخش تنظیم اظهارنامه محسوب میشود.
در این بخش باید تمامی داراییها و بدهی با هم برابر باشند. در غیر این صورت ترازنامه شما تأیید نمیشود. بعد اتمام مراحل، مالیات محاسبه میشود و میتوانید آن را بهصورت اینترنتی از سایت tax.gov.irپرداخت کنید. در نهایت رسید پرداخت و اظهار نامه مالیاتی تأیید شده را چاپ میکنید و در بایگانی نگه میدارید.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، به ویژه برای کسبه و صاحبان مشاغل، یکی از جنبههای مهم در مدیریت مالیاتی است که باید به دقت رعایت شود. طبق قوانین مالیاتی، اشخاص حقیقی موظف بودند اظهارنامه مالیاتی خود را برای دوره مالی که از اول فروردین ماه سال قبل تا پایان اسفند همان سال است، تا پایان خرداد ماه سال بعد ثبت کنند.
اظهارنامه مالیاتی
معمولاً افراد مشمول قانون مالیات تا 31 خرداد ماه هر سال فرصت دارند تا اظهارنامه شخص حقیقی مالیات خود را ثبت کنند. با این حال، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی امسال برای سال 1403 تا 31مرداد ماه تمدید شد. و باتوجه به تعطیل بودن این روز، تا 1 شهریور مودیان مهلت ارسال اظهارنامه حقیقی را دارند.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی 1404 برای اشخاص حقوقی یکی از نکات کلیدی در فرآیند مالیاتی است که باید به دقت رعایت شود. اشخاص حقوقی موظف هستند تا در مهلت تعیینشده، اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه، اسناد سود و زیان، مدارک هویتی شرکا و سایر مستندات مرتبط را به سازمان مالیاتی کشور ارسال کنند. بر اساس ماده 110 قانون مالیاتهای مستقیم، مهلت تحویل این مدارک حداکثر تا چهار ماه بعد از پایان سال مالیاتی است. به طور مثال، اگر سال مالی یک شرکت یا فرد حقوقی در اسفند ماه 1403 به پایان برسد، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی آنها تا 31 تیر ماه 1404 (1404/04/31) خواهد بود. این زمان به مودیان این امکان را میدهد که با دقت و کامل اطلاعات مالی خود را جمعآوری کرده و اظهارنامه را به طور صحیح تهیه کنند. به این نکته دقت کنید که پس از ارسال اظهارنامه، اشخاص حقوقی باید وضعیت آن را پیگیری کنند تا از تایید یا رد آن مطمئن شوند.
گروه مشاوران مالی و اداری روناک
این کار به آنها کمک میکند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، به سرعت برای رفع آن اقدام کنند.همانطور که اشاره شده مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا 31 تیر ماه میباشد و احتمالا این مهلت تمدید میشود ولی در حال حاضر ابلاغیه ای در این بابت نیامده.
با مشاوره رایگان مالیاتتو منطقی کن
برای راهنمایی و مشاوره در امور مالی و مالیاتی خود، به کارشناسان ما مراجعه کنید و از تخصص و تجربه آنها بهرهمند شوید. با اعتماد به تیم ما، میتوانید مسائل مالیاتی خود را به بهترین شکل مدیریت کرده و پیشنهادات لازم را دریافت کنید.
تماس با ما :
مشاوران مالی و اداری روناک
09909889913
09127989913
09903899913
09914989913


ارائه خدمات مشاورهای رایگان
روناک اعتماد برای آینده
