
اظهارنامه اشخاص حقیقی
اظهارنامه اشخاص حقیقی | اظهارنامه مالیاتی یکی از مهمترین تکالیف قانونی برای صاحبان مشاغل، فریلنسرها، پزشکان، وکلا و سایر اشخاص حقیقی است. ارسال بهموقع و دقیق این اظهارنامه، علاوه بر جلوگیری از جریمههای مالیاتی، باعث برخورداری از معافیتها و مزایای قانونی میشود.
اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی در واقع همان انسانها هستند. هر فردی که دارای شخصیت و هویت مستقل است و از زمان تولد تا مرگ دارای حقوق و تکالیف قانونی میباشد، یک شخص حقیقی محسوب میشود. به عبارت دیگر، هر انسانی که در جامعه وجود دارد و میتواند طرف حق و تکلیف قرار گیرد، یک شخص حقیقی است.
اشخاص حقیقی و حقوقی دو دسته اصلی از شخصیتهای قانونی در حقوق هستند. شخص حقیقی به هر فرد انسانی گفته میشود که حقوق و تکالیف قانونی دارد، در حالی که شخص حقوقی یک واحد سازمانی یا حقوقی مستقل است که دارای حقوق و تکالیف قانونی است.
چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند؟
طبق ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم، هر شخص حقیقی که دارای درآمد ناشی از فعالیت اقتصادی، شغلی یا حرفهای باشد، موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی است.
برخی مشاغل مشمول :
• صاحبان فروشگاهها و مغازهها
• پزشکان، وکلا، مشاوران
• فریلنسرها، اینفلوئنسرها، دیجیتال مارکت ها
گروه مشاوران مالی و اداری روناک
گروه بندی مشاغل مالیاتی
گروه اول مشاغل مالیاتی
این گروه شامل اشخاص حقیقی با درآمد بالا و صاحبان مشاغلی مانند دارندگان کارت بازرگانی، واردکنندگان و صادرکنندگان، صاحبان کارخانهها و واحدهای تولیدی، و هتلهای سه ستاره و بالاتر است.
گروه دوم مشاغل مالیاتی
مطابق با بند ب ماده 2 آییننامه اجرایی ماده 95 ق.م.م، کلیۀ اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از دو شرط زیر را داشته باشند در گروه دوم گروه بندی مشاغل مالیاتی قرار میگیرند:
1. درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش کالا و ارائه خدمات) براساس اظهارنامه مالیات بر عملکرد دو سال قبل، بیشتر از 10 میلیارد تومان و کمتر یا برابر با 30 میلیارد تومان باشد. البته برای مشاغل صرفاً خدماتی نیمی از این مبالغ در نظر گرفته میشود، یعنی بیش از 5 میلیارد تومان و کمتر یا برابر 15 میلیارد تومان.
2- آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش کالا و ارائه خدمات) آنها مطابق با برگ قطعی مالیات ابلاغی تا پایان دی ماه سال قبل، بین 10 میلیارد تومان تا 30 میلیارد تومان. همچنین برای مشاغل خدماتی نیمی از این مبلغها در نظر گرفته میشود، یعنی بیش از 5 میلیارد تومان و کمتر یا برابر 15 میلیارد تومان باشد.
گروه سوم مشاغل مالیاتی
این گروه شامل اشخاص حقیقی با درآمد پایین و مشاغل کوچک است که در دو گروه دیگر قرار نمیگیرند.
گروه مشاوران مالی و اداری روناک
تبصره ماده 100 چیست ؟
تبصره ماده 100 به زبان ساده یکی از مشوقهای مالیاتی است که سازمان امور مالیاتی کشور برای تشویق مودیان به پرداخت مالیات در نظر گرفته است. مطابق با تبصره ماده 100، چنانچه مجموع فروش سالیانه صاحبان مشاغل تا 150 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد، از ثبتنام اظهارنامه مالیاتی معاف خواهند شد. البته ذکر این نکته ضروری است که برای برخورداری از مزایای تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم باید تا پایان خرداد، نسبت به ثبتنام اظهارنامه مالیاتی سال قبل و ارائه دفاتر و مدارک مالی به اداره مالیات اقدام کنید.
اشتباهات رایج در ثبت اظهارنامه مالیاتی
• غفلت از برخی منابع درآمدی: ممکن است بعضی افراد درآمدهای خود را بهطور کامل در اظهارنامه وارد نکنند.
• عدم تطابق هزینهها با اسناد: وارد نکردن هزینهها بهطور صحیح و مستند باعث بروز مشکلات قانونی خواهد شد.
• اشتباه در محاسبه مالیات: محاسبات اشتباه در تعیین مالیات باعث تحمیل جریمههای مالیاتی میشود.
• تأخیر در ارسال و جریمههای مربوطه
پس از ارسال اظهارنامه چه باید کرد؟
هنگامی که افراد اظهارنامه خود را در قالب فرمهای الکترونیکی ارائه نمودند؛ لازم است تا مدت زمان ابلاغ برگ تشخیص مالیات خود به برخی نکات توجه داشته باشند. اظهارنامه تهیهشده توسط آنها لازم است که در یک نسخه چاپی نزد آنان محفوظ بماند. پس از ارائه اظهارنامه، کد رهگیری برای اشخاص ارسال میشود که افراد با حفظ آن میتوانند روند طی شدن مراحل اظهارنامه خود را پیگیری نمایند. همچنین از آنجایی که اظهارنامه مالیاتی ارائهشده لازم است براساس مدارک و اسناد موجود، تنظیم شود؛ اشخاص میبایست تمامی این اسناد را که به نوعی در اظهارنامه به آنها استناد شده است، نزد خود نگهداری نمایند.
اظهارنامه اشخاص حقیقی
از آنجایی که اظهارنامه ارائهشده از جانب افراد میبایست با شفافیت و تکیه بر اصول قانونی ارائه شود؛ آنچه که بسیار اهمیت دارد این است که اشخاص تمامی امور و حسابهایی را که بر اساس آنها اظهارنامه تنظیم گشته است، مرور و بررسی نمایند و از صحت و درستی اظهارات خود اطمینان حاصل نمایند. همچنین لازم است تمامی این شواهد و مستندات به صورت کامل نگهداری شوند تا درصورت نیاز امکان مراجعه به آنها وجود داشته باشد. در نهایت نیز هرگونه اطلاعیه و یا پیامک ارسالشده از جانب سازمان امور مالیاتی کشور نیز بایستی نزد افراد حفظ گردد. در نهایت با درنظر گرفتن تمامی این موارد و بررسی و پیگیری موارد درج شده در اظهارنامه موعد ارائه برگ تشخیص مالیات فرا خواهد رسید.
با مشاوره رایگان مالیاتتو منطقی کن
برای راهنمایی و مشاوره در امور مالی و مالیاتی خود، به کارشناسان ما مراجعه کنید و از تخصص و تجربه آنها بهرهمند شوید. با اعتماد به تیم ما، میتوانید مسائل مالیاتی خود را به بهترین شکل مدیریت کرده و پیشنهادات لازم را دریافت کنید.
تماس با ما :
مشاوران مالی و اداری روناک
09909889913
09127989913
09903899913
09914989913


ارائه خدمات مشاورهای رایگان
روناک اعتماد برای آینده
